מאחורי השוקולד הטבעוני
היי נעים מאוד, קוראים לי הדר ואני האישה מאחורי מותג השוקולד ויגנטינו.
לעולם הטבעוני נחשפתי לפני 14 שנה (כן, אני מוותיקי הקהילה הטבעונית), לאחר שחבר קרוב סיפר לי על תעשיית החלב, באותו הרגע הפסקתי לצרוך מוצרי חלב. בשר הפסקתי לצרוך בגיל מאוד צעיר (בגיל 10), כאש הבנתי מהיכן מגיע השניצל.
בגיל 30 החלטתי לעשות הפסקה מהחיים וטסתי להודו. לראשונה בהודו נחשפתי לקינוח שוקולדי מתוק ללא חלב, זה היה הקינוח הכי טעים שאכלתי מאז הטבעונות (למי שמכיר בגסו קייק).
לאחר כחצי שנה שחזרתי לארץ ניסיתי לשחזר את הקינוח המושלם ותוך כדי הכנה הבנתי שעלתי על מתכון לשוקולד מתוק ללא חלב.
באותו רגע שכחתי מהקינוח ויצקתי שוקולד לתוך תבנית קרח.
קוביות השוקולד שיצאו גרמו לי להתאהב מחדש בשוקולד.
יום למחרת כבר נסעתי לקנות חומרי גלם, תבניות יציקה לפרליני שוקולד וכבר באותו יום יצרתי פרליני שוקולד. שבוע לאחר מכן היתה פגישה של כמה פעילים טבעונים ואני הכנתי פרלינים והבאתי איתי לטעימות. כולם אהבו את השוקולד ומשם ממש כמו כדור שלג במורד תלול הכל התגלגל. השמועה עשתה לה כנפיים ואנשים פנו אליי לקנות שוקולד.
בביתי הקטן בגבעתיים הייתי עורכת אירועי מכירה ומוכרת שוקולד ובמקביל מוכרת לכמה חנויות טבע.
יום אחד הבנתי שאי אפשר להמשיך ככה והתחלתי לחפש מקום שבו אני אייצר שוקולד. התחלתי לחפש מקום לייצר, לאחר שבוע של חיפושים ללא הצלחה הבנתי שכנראה אצטרך לחפש באזור אחר בארץ וככה הגיע רעיון או יותר נכון החלום שלי – מעבר צפונה. תוך חודש מצאתי את עצמי בצפון הרחוק עם מקום לייצר שוקולד וחלום ענק – מפעל שוקולד.
היום אני חוגגת חמש שנים בצפון.
כטבעונית מרקע אידיאולוגי ואהבה ענקית לבעלי חיים היה חשוב לי שגם חומרי הגלם איתם אני עובדת יהיו ללא שיעבוד בני אדם ומוסרי ולכן השוקולד שאני מייצרת מיוצר מחומרי גלם שנמכרים בסחר הוגן – ללא ניצול של ילדים, יצרנים ומגדלים.
תוך כדי הקפדה על חומרי גלם איכותיים שוקולד שלי – שוקולד שמורכב מחמישה מרכיבים בלבד, ללא חומרי טעם וריח, ללא תחליפי חלב וללא חומרים משמרים ו/או מייצבים. כל השוקולדים מיוצרים בעבודת יד, מחומרי הגלם האיכותיים ביותר,והמון אהבה!
ואיך אפשר בלי לספר קצת על חיי האישיים?
אני בת 36, בת בכורה מתוך ארבעה ילדים. אמא של נטע הילד המתוק שלי ובת זוגו של עפר מוזיקאי מחונן, והורים מאמצים לשתי כלבות שנאספו מהרחוב ועוד 13 חתולים שלכל אחד מהם סיפור מיוחד (כן אתם יכולים להבין לאיזה בית נולד נטע). מעבר לאהבה שלי לשוקולד אני מאוד אוהבת את העולם הקולינרי ויכולה להיות שעות במטבח. בעבר עבדתי כמחלצת בתנו לחיות לחיות ועד היום אני מנסה לעזור כמה שאני יכולה לבעלי חיים. אני מאוד אוהבת קעקועים ועל גופי יש כ14 קעקועים.